به گزارش نماینده، مرتضی طلایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم، درباره اظهارات حاشیه برانگیز برخی اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران در جلسه روز گذشته، اظهار داشت: در دوره سوم شورایاریها ۶ نفر از امنا را شهرداریها انتخاب میکردند و با ۷ عضو از شورایاریها، مجموعاً ۱۳ نفر هیئت امنا را تشکیل میدادند. در دوره جدید شهرداری به جای ۶ نفر ۶ نهاد از جمله مسجد، بسیج، هیئت، آموزش و پرورش، کانونهای فرهنگی محلی را منظور کرده است.
وی ادامه داد: امنا موضوعی جدا از شورایاریهاست، شورایاری یک نهاد مردمی در محل و امنا یک نهاد اجرایی در محل است اما شهرداری برای اینکه از ظرفیت شورایاریها در جهت مأموریتهای خود استفاده کند ۷ نفر شورایاری را به جمع امنا اضافه کرده و به ۱۳ نفر افزایش یافته است اما دوستان این دو موضوع را با یکدیگری خلط مبحث میکنند در حالی که شورایاریها جای خود هستند و امنا نیز کار خودشان را انجام دهند.
نایب رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: تفاوت برداشت برخی دوستان ما که دلایل آن جای بحث دیگری دارد منشاء بروز حواشی است. افرادی در دورههای گذشته از فضایی که در اختیارشان بود استفاده میکردند، به یک نوعی در سیستم شهرداری فرمانروایی میکردند اما در اصلاح آییننامهها جلوی این موارد گرفته شده است به عنوان مثال در دوره قبل امنا میتوانستند سرانههای داخلی سرای محله را به اشخاص حقیقی یا حقوقی اجاره دهند اما در اصلاح آییننامه این کار ممنوع شده است.
وی افزود: همچنین در دوره قبل افراد میتوانستند بستگان درجه یک خود را در سرای محله به کار گیرند ولی در اصلاح آییننامه جلوی این کار گرفته شده است محدودیتهایی که برای این دسته از افراد به وجود آمده باعث شده پیش افراد مختلف جریان سازی کنند و به دورغ حرفهایی بزنند.
طلایی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که شهرداری این بار ۶ نهاد را به امنا اضافه کرده و در این بین عدهای با حضور بسیج و مسجد و هیئت در امنا مخالف هستند درحالی که ما میگوییم چرا این گروهها نباشند، طبیعی است که حضور بسیج و مسجد و آموزش و پرورش وغیره در امنا موجب تقویت مدیریت محله میشود و از اختلافات و چند دستگیها جلوگیری میکند.
وی گفت: آییننامه اصلاحی متعلق به سال گذشته است و به هر صورت عدهای راه افتادهاند به جریانسازی کردن و به دروغ حرف میزنند، این در حالی است که نظارت شورایاریها را جویا شدهایم و این حرفها در بدنه شورایاریها وجود ندارد؛ کسانی که فرصتهای گذشته از آنها گرفته شده امروز تحت عنوان دفاع از شورایاریها دنبال ایجاد شرایطی هستند که بتوانند از آن منافع برخوردار شوند.
رئیس ستاد شورایاریهای محلات شهر تهران تصریح کرد: ریشه آن هم تفکر مخالف مسجد و بسیج و تفکری است که باعث شده با اصلاحهای صورت گرفته دستشان از منافع کوتاه شود برخی دوستان ما در شورا نیز بدون اینکه اطلاعات جامعی از مسائل داشته باشند به استناد اظهارنظرهایآن افراد موضعگیری میکنند، این در حالی است که ما هم میگوییم ابهامات و پرسشهای خود را از ما بپرسید و جلسه بگذارید.
وی اظهار داشت: در فضای عمومی و صحن شورا طرح موضوع کردن این موضوع چه کاربرد و کارکردی دارد، چه هدفی پشت آن است که علاوه بر سخن گفتن درباره آن در روز یکشنبه باز هم در حضور اصحاب رسانه موضوع را مطرح میکنند؟ اگر منظور اصلاح امور است همانطور که چمران گفت میتوان درباره آن جلسه برگزار کرد.
نظر شما